Είμαι πολύ ντροπαλή: Πώς θα του δείξω ότι είμαι ερωτευμένη;

Aναγνώστριά μας ρωτά:

Είμαι αρκετά ντροπαλή και θέλω να πω σε ένα αγόρι ότι μου αρέσει αλλά και εκείνος είναι ντροπαλός και δεν ανοίγεται, δεν κάνει κίνηση. Δείχνει ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω αν είναι ερωτικό. Μονάχα στη σχολή μου μιλάει καλημέρα κτλ. Έχουμε πιάσει την κουβέντα αλλά για θέματα σχολής. Πώς να τον προσεγγίσω και τι να πω; Είναι πολύ δύσκολο για μένα να ανοιχτώ και να πω ευθέως σε ένα αγόρι ότι μου αρέσει. Από την άλλη αν δεν το κάνει εκείνος; Και πώς καταλαβαίνει μια γυναίκα ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εκείνη; Σας ευχαριστώ, Τόνια. 

Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο κυρία Μαριάννα Μιχαλάκη. Ελπίζουμε οι συμβουλές της να σας φανούν χρήσιμες.

Σε πρώτο στάδιο, είναι σημαντικό η φίλη μας να διασαφηνίσει με ποιον τρόπο ο συμφοιτητής της, της δείχνει το ενδιαφέρον του. Για παράδειγμα, μιλάνε μόνο στα πλαίσια της σχολής και για τα μαθήματα; Έχουν βρεθεί εκτός σχολής, στα πλαίσια παρέας, να συζητήσουν και για άλλα θέματα και να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα; Είναι εύλογο να μην μπορεί να καταλάβει η φίλη μας, αν το ενδιαφέρον του συμφοιτητή της είναι μόνο φιλικό ή και ερωτικό, διότι, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να βρεθούν εκτός σχολής με παρέα, όπου θα μπορούσαν σε πιο χαλαρές συνθήκες να γνωριστούν καλύτερα και να αισθανθούν πιο άνετα. Αυτό που θα μπορούσε η φίλη μας να επιδιώξει είναι με κοινούς φίλους, αν έχουν, να οργανώσουν να βγουν έξω για καφέ, για σινεμά, ή ακόμα και στα πλαίσια της σχολής για κάποιο καφέ, όπου εκεί και η ίδια θα μπορούσε να τον γνωρίσει καλύτερα και να αισθανθούν και οι δύο πιο άνετα. Αν δεν υπάρχουν κοινοί φίλοι, θα μπορούσε η ίδια, στα πλαίσια της σχολής να του πιάσει κουβέντα και για άλλα θέματα πέρα από τα μαθήματα και να δει μετά κι ο ίδιος πώς ανταποκρίνεται σε αυτή την κίνησή της. Για παράδειγμα, αν θα επιδιώξει να βρεθεί μαζί της ξανά για να μιλήσουν, ή θα επιδιώκει γενικά με κάποιον τρόπο την παρέα της, να βρίσκεται μαζί της. Με αυτόν τον τρόπο, κι η ίδια θα καταλάβει, σταδιακά, το ενδιαφέρον του αν είναι μόνο φιλικό ή ερωτικό. Το πιο σημαντικό, είναι να ζήσει η φίλη μας τη στιγμή, να δημιουργήσει συνθήκες για να τον γνωρίσει καλύτερα και να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν. Δεν χρειάζεται να πιέσει καταστάσεις κι ούτε να προδικάσει του τι θα γίνει. Είναι απαραίτητο να δώσει την ευκαιρία να τη γνωρίσει κι ο ίδιος καλύτερα αλλά και να τον γνωρίσει κι η ίδια καλύτερα. Η φάση της γνωριμίας είναι πολύ σημαντική περίοδος για να αισθανθούν άνετα και οι δύο. Οπότε, η φίλη μας, αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να δημιουργήσει συνθήκες για να γνωριστούν καλύτερα είτε στα πλαίσια κοινής παρέας, είτε στα πλαίσια της σχολής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s