Οι 11 μαλακίες που μάθαμε να λέμε στην οικονομική κρίση

Χειρότερα και από βρισιά:

Από το εγώ στο εμείς: Συνήθως το λέει κάποιος ξιπασμένος που για χρόνια ζούσε στο εγώ και πιστεύει ότι έτσι έπρατταν όλοι. Αναζητά ομοίους του στην ξιπασιά και το διατυμπανίζει μπας και εξιλεωθούν όλοι μαζί. Μην άγχεσαι, αργεί ακόμα η Δευτέρα Παρουσία. Και να θυμάσαι σε εκείνη την κρίση, δεν θα έχεις παρέα.

Όλοι μαζί μπορούμε: Μπορούμε και ο καθένας ξεχωριστά επίσης αλλά έλα που ο κάθε κλαρινόγαμπρος και  παρηκμασμένη φιλάνθρωπος κυρία μπέρδεψε την αλληλεγγύη με την αγαμία και το έριξε σε κυριακάτικα γκομενιλίκια απόγνωσης στη δενδροφύτευση και στον εθελοντισμό.

Εικόνα

Δουλίτσα να υπάρχει: Σωστά.Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να κάνεις πεζοδρόμιο; Το προτείνει και η Bild.

Στην κρίση τα κάνουμε όλα. Όχι όλοι όμως. Οπότε ξαναλέω: Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να κάνεις πεζοδρόμιο; Το προτείνει και η Bild.

Μη το κουνάς ρούπι. Ναι, κάτσε εκεί να πάθεις και λουμπάγκο. Στα 50 σου που δεν θα έχεις καν ασφάλιση θα μετανιώσεις πικρά για αυτή σου την ακινησίακαι θα λαχταράς να αποκτήσεις το εξελιγμένο Π με ροδάκια αλλά δε θα μπορείς!

Η κρίση μας έφερε πιο κοντά. Τα διαζύγια αυξάνονται, ο Πακιστανός σου βρωμάει και θέλεις να τον διώξεις, το παιδί σου πήρε τη βαλίτσα και έβγαλε διαβατήριο. Ευτυχώς που υπάρχει η κοσμοτέ ακόμα και μας ενώνει. Με οικονομικό roaming.

Οι εφευρετικοί Έλληνες αναπτύσσουν επιχειρηματικές ιδέες. Μαμά θα ανοίξω ενεχυροδανειστήριο και θα τους γδέρνω όλους. Μπαμπά θα ανοίξω καφέ με 0.70 ευρώ. Σουβλάκι με 0.60 ευρώ. Χοτ Ντογκ με 0.50 ευρώ! Δώσε μου και ένα χαρτζιλίκι να κάνω μπίζνες στο διαδίκτυο για φιγούρα. Να ξεπουλήσω και κάτι σώβρακα CalvinCleinπου δε μου κάνουν πια και να το παίζω και μπίζνες μαν. Κλάιν.

Να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει: Λες και ήμουν πολική αρκούδα σε λήθαργο- παχιά και αφράτη σαν και εσένα που τα τρωγες τόσα χρόνια- και περιμένε να το ξυπνήσεις. Αν είναι  να δουλέψει για πάρτη σου, καλύτερα να μείνει απενεργοποιημένο.

Δεν είναι ανάγκη να πάνε όλοι πανεπιστήμιο. Εσύ δε μου έλεγες να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει; Τέλος πάντων, ίσως έχεις δίκιο. Για να φυλάξεις πρόβατα δε χρειάζεται να γράψεις ή να μιλήσεις. Άρα, δε χρειάζεσαι ούτε λύκειο. Για να ψηφίσεις δε, ούτε γυμνάσιο ούτε δημοτικό δε χρειάζεσαι, αφού πρόβατο θα είσαι. Να καταργηθούν αμέσως όλα. Άκου εκεί ήθελες και δωρεάν παιδεία.

Να γυρίσουμε στα χωριά μας.  Έχω ένα χωραφάκι και θα πάω να μαζέψω ελιές θα βάλω ντομάτες, πατάτες και ζαρζαβατικά. Έτσι, θα κάνω τη ζωή που πάντα ονειρευόμουνα. Αρντάν ηρεμία και ολίγη εργασία και άμα τα βρω σκούρα θα βάλω και έναν εργάτη. Την ώρα που η υφήλιος μεταναστεύει στον Άρη, εμείς ανακαλύψαμε τα Τρίκαλα Κορινθίας που είναι και κοντά στην Αθήνα και άμα λάχει Σάββατο βράδυ πηγαίνουμε και στον Παντελίδη να τα σπάσουμε. Πρόοδος, εύγε, Πάολα και ζαρζαβατικά, θα γίνει της πουτάνας.

Αναθεωρήσαμε τις αξίες μας. Όλα τα παραπάνω συν κάτι ακόμα. Κοστολογούμε με προσοχή το αρνί που θα πάρουμε το Πάσχα, μη λείψει από το παιδί μας μεθαύριο το i-phone 5.

Καλή Ανάσταση… αλλά με αυτά που λες μάλλον δε θα έρθει. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s